Chemarea ingerului

Penultima carte a lui Guillaume Musso a fost prima mea intalnire cu francezul si desi am pornit cu mintea cat se poate de deschisa, cartea lui a fost o surpriza placuta. Scrisul leger, de actualitate, placut si destul de antrenant m-a facut sa nu las cartea din mana pana n-am terminat-o. Ma asteptam la orice si mai primit mai mult decat imi imaginam: aventura, investigatie, amor, calatorii, decoratii si mai ales arta culinara. Da, asta a fost una dintre surprizele placute ale cartii care m-au facut sa ma gandesc la Margot (apropo, cred ca ti-ar placea sa o citesti). Mi-a placut pasiunea cu care francezul scrie despre imbinarea gusturilor, despre calitatea artistica a ingredientelor. Actiunea insa se apropie foarte mult de un film politist de categoria B in care personajele nu sunt prea realiste. Cartea incepe cu un schimb accidental de smartphone pe un aeroport aglomerat si apoi actiunea avanseaza incetul cu incetul pe urmele unor secrete personale si curiozitatea tipic umana. Ea este o fosta politista ajunsa florista in Paris, el un bucatar de geniu falimentar ajuns manager de bistro. Fiecare isi pastreaza secretele bine ascunse, dar nu-si paroleaza telefoanele, astfel incat fiecare poate cotrobai linistit in telefonul celuilalt profitand de distanta ce-i desparte. Doi straini care sunt uniti de intamplare si care descopera ca in trecutul unui se afla raspunsurile la intrebarile chinuitoare ale altuia. Sfarsitul este previzibil, dar nu face decat ca lectura sa fie una placuta, de duminica de toamna cand ploua afara si poti savura o cana de ceai sub patura sau pe terasa la soare.

Si aici am regasit cate un citat la inceputul fiecarui capitolas ce te introduce in actiunea ce va urma. Unele sunt chiar interesante:

„Dorinţa de a cunoaşte total pe cineva este un mod de a-l subjuga, de a-l exploata. Este o dorinţă la care trebuie să renunţi.“ Joyce Carol Oates

„Uneori, tot iubire e şi asta: să-i laşi să plece pe cei pe care-i iubeşti.“ Joseph O’Connor

Reuşita nu este întotdeauna o dovadă de fericire, ea este adesea chiar beneficiul secundar al unei suferinţe ascunse.“ Boris Cyrulnik

Chemarea ingerului de Guillaume Musso face parte din Colectia Strada Fictiunii. Acest post face parte din campania Se poartă cititul, iniţiată de Grupul Editorial ALL.

6 comentarii

    1. recunosc ca sunt de acord cu acel citat, din punctul meu de vedere persoana iubita trebuie sa-si pastreze cateva secrete pentru a putea pastra misterul, atractia si a putea fi oricand o placere sa mai descoperi o latura noua, o trasatura noua, o intamplare noua. Sunt de 16 ani impreuna cu persoana iubita si inca mai descopar lucruri noi, nu as avea niciodata curajul sa zic ca-l cunosc in intregime, poate doar mai mult decat multi dintre cei din jurul lui. Fiecare avem secrete care poate nu inseamna nimic dar descoperirea lor poate insemna distrugerea unei relatii, strict din cauza complexelor proprii sau a unei aspre auto-judecati.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s