Vacanta – partea 2 – Chateau de Chillon

Cam de cand ne-am mutat in Geneva, incerc sa vizitez un anumit loc, in regiunea lemanica, asa cum isi numesc ei locurile din jurul lacului Leman/Geneva si anume un castel care se inalta intr-o margine de lac, mai mult in apa decat pe uscat si la care bineinteles, se ajunge intr-un mod complicat, schimband 2 trenuri si un vapor, si desi nu este atat de departe tot faci cam o ora si ceva cu masina. Castelul, numit Chillon, a fost ba francez ba elvetian, destinatia favorita a printisorilor locali care faceau acolo, cu randul, vacantele de vara. Ba chiar, a servit si pe post de garnizoana sau inchisoare la nevoie. Eh, vara asta am reusit sa-l vedem! Si spre incantarea mea se viziteaza tot inclusiv subsolul de la nivelul apei si pana pe acoperis. Drumul, desi complicat nu a mai fost atat de aventuros ca cel spre Gruyeres, dar, ca intotdeauna in directia asta, ne-a incantat la culme, trenul trecand atat de aproape pe langa lac, si avand imagini superbe cu lacusorul intre Alpi. Pana la castel am facut cam 2 ore, avand ca variante fie sa schimbam trenul in Lausanne, si mai apoi in Terittet cu vaporul (pentru noi asta a fost ruta pe care am luat-o la dus); fie schimband trenul cu un vaporas in Montreaux. Dupa ce am petrecut cam o ora scociorand camaruta cu camaruta prin castelul innundat, am hotarat ca nu mai asteptam vaporasul si o luam catinel pe jos pe langa apa, fiind o zi superba, spre Montreaux, unde am ajuns in mai putin de o ora si am luat direct un tren spre Geneva. Fiindu-ne o foame de lupi obositi si pentru ca zilele Genevei erau in plina desfasurare am tras la o terasa pe malul Rhone-ului, plini de incantare si ne-am facut si plinul.

in tren spre Lausanne
in tren regional spre Terittet
bisericuta locala in Terittet
in asteptarea vaporului pe malul lacului
debarcaderul … in asteptarea vaporului
ratusca-mama isi invata puii sa lapaie apa in port (desi nu cred ca ei asteptau venirea vaporului, doar noi eram pierduti acolo)
vine vaporul!!!!
directia de mers: spre FRANTA!
prima oprire: castelul (inca in Elvetia, pentru moment)
noi si multi altii (de data asta) coboram si o luam voiniceste spre castel
acolo este intrarea: pe podet
nu glumeam: castelul este in apa
prima camara cu butoaie, pline cu vinul local!
nenumarate scari
prin subsolul castelului este chiar aventuros
prin fereastra: apa lacului
Sport extrem la alegere: poti sa dai cu capul sau sa aluneci pe scarile mici, intortochiate si alunecoase
mai si bucateau cate ceva de nevoie
se vede lumina si ceva muschi, licheni si ce mai reuseste sa creasca
unul cate unul
din nou, n-am glumit cand am zis ca se viziteaza tot! chiar si pe acoperis
vedere spre curtea interioara de pe acoperis
poti vedea pana departe pe lac
pe drum, pe langa lac inspre Montreaux
Uite Lara si eu am poza verde, doar ca la noi este un smochin 😉
in tren in gara la Montreaux

8 comentarii

  1. cat de frumos! nu mai contenesc sa admir pozele! ai pus si steagul Frantei, si ce frumusica esti tu acolo, cu florile rosii in spate! cred ca v-ati incarcat de energie cu toate locurile alea frumoase!

    1. Multumesc! Si inca asta a fost doar inceputul, cele 4 zile in Norvegia au fost incredibile! E o tara atat de frumoasa!

    1. Si eu! Dar mie mi se trage de la Vlad care ma innebuneste de cateva luni bune cu cat e de frumos si racoare si bine si placut…

  2. E foarte frumos acest castel. Este trecut si pe lista mea de ‘must see’. Si cred ca nu e atat castelul, cat locul si peisajul in care este situat care sunt de vis.

    1. sa incerci neaparat sa vii dispre lac sau macar la plecare sa iei vaporasul, este o imagine incredibil de frumoasa cu castelasul itindu-se din apa lacului!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s